Saturday, 30 April 2011

Bar Tender...

Bila mana kita mempersoalkan tentang perkerjaan pada kebanyakkan orang berpendapat kerjaya sebagai kakitangan kerajaan adalah suatu pekerjaan yg dapat menjaminkan masa depan seseorang,itu sudah semestinya yg boleh kita akui namun apa yg ingin saya perkatakan di sini adalah seorang pekerja swasta dalam bidang perhotelan ini mampu berkerja dan begitu setia kepada satu majikan sahaja sehingga kini beliau masih mencurahkan khimatnya selagi di perlukan berkerja sebagai bar tender sudah menjadi sinonim dalam kariernya jika di kira selama beliau berkerja di hotel ini telah memakan masa 53 tahun sesuatu yg amat jarang sekali orang boleh berkerja di satu tempat dengan tempo masa yg boleh di katakan terlalu lama namun ini telah di buktikan oleh beliau nama chai yu sin ini atau lebih di kenali oleh rakan sekerja aji lebih mementingkan disiplin ketika berkerja dan tidak suka untuk berpindah kerja kerana dia berpendapat bahawa tempat kerja di mana-mana jua anda berkerja adalah sama sahaja yg penting bagaimana anda komitet dgn kerja yg anda lakukan ...pengalaman yg di perolehi sejak bertahun lamanya dalam bidang ini membuatkan majikan beliau ketika ini masih mengekalkannya kerana iainya juga boleh memberi satu daya tarikan kepada pengujung utk datang,lebih-lebih lagi pelancong yg datang dan meniknamati minuman coacktail yg di buatnya adalah terbaik "the best coacktail in town"ini akan membuatkan rasa coacktail berbeza rasa daripada tempat2lain yg menyediakan minuman coacktail yg serupa namun apa yg pasti rasanya amat berbeza sekali dan di gemari oleh para pelancong yg datang.
Oleh itu sesiapa sahaja yg berkunjung ke kota kinabalu jangan lupa untuk datang ke bella italia jesselton hotel kota kinabalu untuk merasakan sendiri coacktail yg di anggap terbaik oleh para pelancong yg dtg dan merasakannya sendiri..saya juga sempat mengambil gambar kenang-kenangan bersamanya semoga beliau terus maju dlm kerjayanya.Syabas..

No comments:

Post a Comment